Umke İl Tatbikat Kampı Gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz 2022 yılının son planlı faaliyeti olarak 22-24 Kasım 2022 tarihleri arasında Koçarlı İlçemizin Atatürk Mahallesinde Umke İl Tatbikat Kampını gerçekleştirdi.

Gerçekleşen tatbikata, Koçarlı Kaymakamı Ersin TEPELİ, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim KAPLAN, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa EKİCİ, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Leman Özlem ÖZARSLANTAŞ, Aydın Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahsin KOCAMAN, katıldı.

Kampın ilk iki gününde Olay Yeri Yönetimi, Triyaj, Çevresel Aciller ve Travmalı Vakaya Yaklaşım gibi konular üzerine teorik ve simülasyon eğitimi verilirken, kampın son günü olan 24 Kasım 2022 tarihinde ise saat 15:00’te Uçak Kazası konulu Olağan Dışı Durum tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Tatbikat Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Aydın BŞB İtfaiye Daire Başkanlığı, Koçarlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Koçarlı Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmiştir.

Tatbikatta yürüyebilir durumda olan (yeşil kodlu) 53, durumu bekletilebilir olan (sarı kodlu) 2, durumu acil olan (kırmızı kodlu) 6 ve ölü olduğu tespit edilen (siyah kodlu) 11 toplam 72 yaralı simüle edilecektir. Yaralı rollerinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri görev almıştır.

Tatbikatta 50 UMKE Personeli, 10 İtfaite Personeli, 10 AFAD Personeli, 6 Emniyet Personeli, 4 Koçarlı Belediyesi Personeli ve yaralı rolünde 72 ADÜ Aydın SHMYO Öğrencisi toplam 152 Personel; 4 UMKE Tim Aracı, 1 Mobil Komuta Aracı, 1 UMKE Lojistik Aracı, 2 Ambulans, 2 İtfaiye Aracı, 2 Polis Aracı, 2 AFAD Aracı toplam 14 araç görev almıştır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir